Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.tomatosport.si

S spletno trgovino www.
tomatosport.si (v nadaljevanju »Spletna trgovina Tomatosport«) upravlja podjetje Tomat Šport, d.o.o., Barje 4, 5000 Nova Gorica, matična številka: 6525016000, davčna številka: SI37383639 (v nadaljevanju »ponudnik«). Spletna trgovina Tomatosport je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

Ponudnik zagotavlja delovanje Spletne trgovine Tomatosport v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP), Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT) ter Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZisRPS).

Ponudnik prodaja
novo blago v spletni trgovini Tomatosport v svojem imenu in za svoj račun. Rabljeno blago se prodaja v imenu lastnika.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje Spletne trgovine Tomatosport, pravice in obveznosti ponudnika in kupca. Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so v veljavi v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine Tomatospor
t brez predhodnega opozorila.

Kupec v spletni trgovini
Uporabnik je oseba, ki uporablja ponudnikov sistem za nakup, torej kupec v Spletni trgovini Tomatosport. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Od kupca potrebujemo naslednje podatke: priimek in ime, naslov, številko telefona in naslov elektronske pošte, da kupcu pošljemo obvestilo o statusu naročila. Potrebujemo tudi podatke za dostavo kadar naslov za račun ni enak naslovu za dostavo.
Kupec z oddajo naročila potrjuje, da sprejema splošne prodajne pogoje ponudnika objavljene na tej strani.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še pred sklenitvijo pogodbe ali posredovanju ponudbe, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti izdelkov (s poprodajnimi storitvami in garancijami) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
 • način plačila in dostave ter časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop vključno s stroški vračila (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov
Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v Spletni trgovini Tomatosport. Kljub temu pa se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno osveženi. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Fotografije prodajnih artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti in kakovosti izdelkov.

Cene v spletni trgovini
Vse cene v Spletni trgovini Tomatosport so v EUR (evrih) in vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Redna cena izdelka je priporočena cena s strani dobaviteljev, popust v % označuje višino popusta za izdelek v spletni trgovini, spletna cena izdelka je redna cena znižana za vrednost popusta pri izdelku, katero plača kupec (je enaka za vse kupce).
Spletna cena velja v primeru plačila z gotovino (ob prevzemu blaga po povzetju) in/ali z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (plačilo izdanega predračuna).
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa ali predlaga rešitev v oboje stransko zadovoljstvo.

Način plačila v spletni trgovini
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (dostava Pošte Slovenije ali GLS),
 • z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (po ponudbi/predračunu)*

(*po prejemu plačila za predračun gre naročilo naprej v proces obdelave)

Plačilo s plačilnimi karticami ni možno.

Izdaja računa
Ponudnik ob dostavi naročenih izdelkov kupcu priloži natisnjen račun.
Na računu so razčlenjene cene za izdelke in stroške v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni rok in dostava naročenih izdelkov preko spletne trgovine
Dobavni rok za naročene izdelke, ki so na zalogi, je od dva do sedem delovnih dni. Izdelki, ki niso na zalogi, so dobavljivi v 30-70 dneh oziroma v roku, katerega sta sporazumno dogovorila kupec in ponudnik.
Dobavni rok za blago plačano po predračunu na transakcijski račun ponudnika začne teči prvi delovni dan po prejemu kupnine na transakcijski račun. Dobavni rok za blago, ki se plača ob prevzemu, začne teči z dnem potrditve naročila.
Ponudnik preko Pošte Slovenije ali druge dostavne službe naročene izdelke dostavi na naslov kupca ali drug naslov dostave, ki ga posreduje kupec.

Stroški pošiljanja in dostave naročenih izdelkov preko spletne trgovine
Ponudnik vrši dostavo blaga z odkupnino preko Pošte Slovenije ali GLS. Za dostavo blaga ponudnik zaračuna znesek pošiljanja min. 6 EUR do teže pošiljke do 10kg.
Pri plačilu blaga ob prevzemu kupec plača še stroške odkupnine - plačila s plačilnim nalogom po veljavnem ceniku Pošte Slovenije a
li druge izbrane dostavne službe, objavljeni na spletnih straneh dostavnih služb.

Ponudnik vrši dostavo blaga, plačanega po predračunu/ponudbi preko Pošte Slovenije ali preko druge izbrane dostavne službe. Za dostavo blaga ponudnik zaračuna znesek pošiljanja min. 6 EUR.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga
Kupec ima pravico, da odstopi od kupoprodajne pogodbe in kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga na kontaktni e-naslov
info@tomatosport.si blago pa vrniti v nadaljnjih 3 dneh.
Kupec vrne blago na naslov
Tomat Šport, d.o.o., Barje 4, 5000 Nova Gorica ali ga osebno dostavi na isti naslov. Blago mora biti ob vračilu nerabljeno, nepoškodovano, priložena mora biti kopija računa in izpolnjen obrazec za vračilo.
Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila izdelkov. Kupec sam krije te stroške, ki se obračunavajo po ceniku dostavne službe in je odvisen od velikosti in teže izdelka. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da izdelke vrnete v embalaži, v kateri ste blago prejeli oziroma v drugi ustrezni embalaži.
Če kupec prevzeto blago vrne v skladu s postopkom vračila blaga, mu ponudnik kupnino vrne najkasneje v 14 dneh po prejemu odstopa od pogodbe oziroma po prejemu vrnjenega blaga. Ponudnik izvrši vračilo kupnine kupcu na transakcijski račun kupca.

Neobstoj pravice do odstopa od pogodbe
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
Odstop od pogodbe ni mogoč za:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam; Sem sodijo tudi jadralna padala ki se izdelajo po naročilu naročnika v določeni velikosti in določeni barvi.
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • če gre za vračilo oblačil ali obutve, ki so bila nošena ali oprana ali pa so bila z njih odstranjene (odrezane, odšite, ...) originalne etikete oziroma druge označbe

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)
V primeru, da je pošiljka kakorkoli poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže morebitne znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi (Pošta Slovenije).
Poškodovano blago mora biti fotografirano, tako da bo jasno razviden poškodovan paket oziroma embalaža ter nalepka dostavne službe, iz katere je mogoče razbrati številko paketa. Ob reklamaciji dostave nas prosimo obvestite na e-naslov
info@tomatosport.si in z veseljem Vam bomo pomagali.

Podatki o sklenjenih pogodbah oziroma opravljenih naročilih v spletni trgovini
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupcu pošlje elektronsko obvestilo o potrditvi naročila na njegov elektronski naslov). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji dogovorjeni in veljajo tako za ponudnika kot kupca.
Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika spletne trgovine, kupcu se na njegovo zahtevo posreduje v elektronski obliki.

Varnost prenosa in zaupnost osebnih podatkov v spletni trgovini
Ponudnik zagotavlja varnost nakupov v Spletni trgovini Tomatosport. Podatke o kupcih, ki jih ponudnik pridobi na spletnem mestu
www.tomatosport.si, ponudnik skrbno varuje. Ponudnik zagotavlja, da bo zbrane podatke uporabljal izključno za izvedbo nakupov in obveščanje o ponudbi za naročnike e-novic. Ponudnik podatkov ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo in si prizadeva vse nastale spore reševati sporazumno Pritožbe lahko kupec posreduje ponudniku na e-naslov:info@tomatosport.si ali na naslov podjetja: Tomat Šport d.o.o., Barje 4, 5000 Nova Gorica s pripisom Pritožba. Ponudnik bo prejete pritožbe skušal obravnavati čim prej in skupaj s stranko najti ugodno rešitev. V kolikor se ne najde rešitve, je za reševanje sporov pristojno sodišče po sedežu ponudnika.

Ponudnik obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta sporazumno rešiti, rešujejo pred pristojnim sodiščem ponudnika.

Ponudnik obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta sporazumno rešiti, rešujejo pred pristojnim sodiščem ponudnika.


Vaša privolitev
Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z uporabo spletne strani ponudnika soglašajo z objavljenimi pravili in pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine Tomatosport kadarkoli in brez predhodnega obvestila.

Informacije o uporabi spletnih piškotkov
Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odločbe novega zakona se pričnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakršen koli način za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije.
V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.
Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splošno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je piškotke mogoče upravljati. Kaj so spletni piškotki?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
življenjsko dobo piškotka;
vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.
Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

OBVESTILO O VAROVANJU ZASEBNOSTI

1. Kdo smo
Tomat Šport, d.o.o. je servis in online trgovina za jadralno padalsko opremo

2. Naslov, e-naslov, telefonska številka

Osebne podatke nam zagotavljate bodisi za potrebe sklenitve pogodbe z vami oziroma izvedbe naročila izdelkov na kateri od naših spletnih strani ali v fizični trgovini, zato zagotovitev osebnih podatkov predstavlja vašo pogodbeno obveznost oziroma obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe. V kolikor osebnih podatkov ne boste zagotovili, vam morda delno ali v celoti ne bomo mogli zagotoviti naših s tem povezanih storitev.
V kolikor se odločite in nam podatke posredujete za potrebe neposrednega trženja, jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja, ki ga lahko kadarkoli prekličete, kot je opisano v nadaljevanju tega dokumenta. Podatke, ki nam jih posredujete za potrebe neposrednega trženja, bomo uporabljali le za to, da vam pošiljamo obvestila o novostih v naših prodajnih programih, posebnih akcijah in dogodkih.

3. Izmenjava informacij
Praviloma vaših osebnih podatkov ne posredujemo nikomur zunaj družbe Tomat Šport d.o.o.. Vendar pa vaše osebne podatke lahko delimo z zaupanja vrednimi tretjimi osebami, ki opravljajo poslovne funkcije ali nam zagotavljajo storitve (kot je na primer med drugim dostava naših izdelkov). Od vseh takšnih tretjih oseb bomo zahtevali, da ustrezno varujejo vaše osebne podatke, ob upoštevanju dogovorov, ki ustrezajo zahtevam veljavnih zakonov.

4. Zaščitni ukrepi in hramba podatkov
V družbi se izvajajo različni ukrepi za varovanje podatkov, kot so šifriranje podatkov pri prenosu.
Vaše osebne podatke hranimo za celotno obdobje trajanja našega pogodbenega razmerja z vami in še ves čas, ko so mogoči kakršni koli zahtevki na podlagi tega razmerja oziroma kolikor to od nas zahteva trenutno veljavna zakonodaja ali državni organi. Vaše osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vašega soglasja, bomo hranili vse do preklica takšnega soglasja.

5. Prenos osebnih podatkov v tretje države
Vaših osebnih podatkov ne bomo prenašali v tretje države.

6. Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki
V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

 • pravico dostopa – pomeni, da nas lahko kadarkoli vprašate, ali obdelujemo kakršne koli vaše osebne podatke in če jih, lahko dobite dostop do teh podatkov v obliki kopije ter dodatne informacije vezane na to;
 • pravico do popravka – pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate, da popravimo netočne ali nepopolne podatke;
 • pravica do izbrisa – pomeni, da lahko v primerih, ki so predvideni v členu 17 GDPR, zahtevate, da izbrišemo vaše osebne podatke, kolikor je možno, pa bomo v tem primeru poskrbeli tudi za to, da bodo te podatke izbrisali drugi upravljavci, ki smo jim predhodno razkrili vaše podatke;
 • pravico do omejitve obdelave – pomeni, da lahko za določeno obdobje začasno ustavimo obdelavo vaših osebnih podatkov, na primer v primerih, ko je sporna točnost vaših osebnih podatkov, a potrebujemo nekaj časa, da preverimo njihovo (ne)točnost;
 • pravico do ugovora obdelavi – pomeni, da lahko v primeru, ko vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi naših zakonitih interesov (omenjeno je opredeljeno v točki 2 zgoraj), tej obdelavi nasprotujete in od nas zahtevate, da jih ne obdelujemo več; in
 • pravico do prenosljivosti podatkov – pomeni, da lahko od nas zahtevate, da vam zagotovimo vaše osebne podatke v strukturiranem, pogosto uporabljanem in strojno berljivem formatu in da takšne podatke posredujemo neposredno drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo. Na zahtevo in kadar je to tehnično izvedljivo, bomo vaše osebne podatke posredovali neposredno drugemu upravljavcu.

Navedene pravice lahko uveljavljate po postopku in na način, kot sta predpisana z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov, »GDPR«).

7. Pravica do preklica privolitve za obdelavo
Kjer je podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov vaša privolitev, lahko to privolitev za obdelavo kadarkoli prekličete na način, da nam svojo željo po preklicu sporočite z uporabo naših kontaktnih podatkov, navedenih v tem dokumentu.
Preklic privolitve za obdelavo ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki smo je na podlagi privolitve izvajali do njenega preklica.

8. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
Imate tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu.
Kontaktni podatki nadzornega organa so:
Republika Slovenija
Informacijski pooblaščenec
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Telefon: 01 230 97 30
E-pošta: gp.ip@ip-rs.si
Navedeno pravico lahko uveljavljate po postopku in na način, kot sta predpisana z GDPR.

9. Posodobitve tega obvestila
To obvestilo smo nazadnje posodobili
10.01.2021 in nadomešča vse prejšnje različice. To obvestilo bomo občasno posodobili in vas o kakršnih koli bistvenih spremembah obvestili. Priporočamo, da si obvestilo od časa do časa ponovno preberete, da boste seznanjeni s trenutno različico.

10. Kontaktni podatki
Tomat Šport, d.o.o.,
Barje 4, 5000 Nova Gorica
E-naslov:
info@tomatosport.si